Rondje Canggu op Bali en meer…

Het is zondagochtend en we zitten inmiddels in Tabanan, vlakbij de tempel Tanah Lot en niet ver van Canggu. We zitten in Villa Puspa midden in de rijstvelden. Een mooie omgeving, ongeveer 10 minuten lopen van het strand. Aan de andere kant ook wel een beetje “in the middle of no where”. Gelukkig brengt ook hier de pendel bus ons daar waar wij moeten wezen. Prima service van de zaak. De villa ziet er weer netjes uit (met twee slaapkamers, jullie kunnen dus nog langskomen 😀), zwembadje en een open woonkamer. Het douchen gebeurt ook in de tuin en de hagedis zit gezellig op de muur mee te kijken: je bent dus echt op vakantie.

Gezellig met onze hond op het strand op Bali

Gezellig met onze hond op het strand op Bali

Eerst een rondje regio Ubud

Ons laatste blog was van woensdag, dus we moeten weer even een paar dagen terug. Afgelopen donderdag zijn we met onze  chauffeur die wij hadden gevonden in Ubud een rondje door de regio gaan doen. Gus Man heeft een nette auto en stond precies op tijd al toeterend voor de deur van ons hotel. De “taxi drivers” vind je overigens overal op Bali en als je en beetje onderhandelt (en ik vind hen ook nog wat gunt), kun je voor een mooie prijs een hele dag een chauffeur tot je beschikking hebben. Die ook nog wat weet te vertellen en precies weer klaar staat als je hem nodig hebt.

Tegallalang rijstvelden op Bali

Tegallalang rijstvelden op Bali

Met Gus Man zijn we eerst naar de bekende rijstvelden van Tegallalang gereden. Even een mooie foto maken van deze rijstvelden is er niet bij, het is er vol toeristen. Maar Gus Man reed een klein stukje door, dan naar rechts de heuvel op en hier was helemaal niemand. Samen met Gus Man hebben we een stuk door de rijstvelden gelopen en hebben we mooie foto’s kunnen maken.

Tegenungan waterval op Bali

Tegenungan waterval op Bali

Hierna zijn we doorgereden naar de Tegenungan waterval. Ook hier was het behoorlijk druk en toeristisch. Gus Man had ons gewaarschuwd, achteraf hadden we naar een andere waterval moeten gaan waar minder toeristen komen. De tocht naar beneden is prima te doen, naar boven terug is wel wat zwaarder. Je kan hier even zwemmen, op een bedje liggen, wat eten of gewoon genieten…. Of irriteren aan de vele toeristen… Aan jou de keus 😄

Hierna hebben we een hapje gegeten, want je krijgt in Indonesië snel honger. Deels door de wat kleinere gerechten, maar vooral door de constante geur van lekker eten. Overal… Makan, makan (eten, eten). Ik hou er van. In eerste instantie wilde Gus Man ons bij een enorm toeristisch restaurant brengen. Gelukkig wezen we dat af en kwamen we bij een kleine warung. Een heerlijke saté Ayam en een paar heerlijk verse fruitsappen, kijkend op de sawa’s was het resultaat.

Vervolgens zijn we in Goa Gajah geweest: de Olifantsgrot. Deze is pas in 1922 ontdekt en dateert uit de 11e eeuw. We mooi om te zien, vooral de tuinen en riviertje achter de tempel.

Hierna zijn we doorgereden naar Pura Tirta Empul tempel.  Deze Hindoeïstische tempel dateert uit 962 en staat bekend om zijn helende water wat uit een nabij gelegen bron komt. Er waren meerdere mensen in het water bezig met hun ceremonie. Het is hier wel enorm druk. Als je hier echt komt voor het helende water, vraag ik mij af of je echt alle camera’s van toeristen op je gericht wilt hebben.

Pura Tirta Empul op Bali

Pura Tirta Empul op Bali

Donderdagavond hebben we heerlijk gegeten bij Puspa’s Warung in Ubud. Een gezellige locatie, aan de Jalan Goutama Sel. Heerlijk eten voor een goeie prijs. En super vers. Het wordt voor je neus bereid in een kleine keuken. Overigens zitten er op de Jalan Goutama heel veel leuke restaurants, zeker gaan kijken.

Puspa's Warung in Ubud

Puspa’s Warung in Ubud

Regio van Tanah Lot, Tabanan

Na het ontbijt van vrijdag zijn we richting onze huidige locatie gereden. Na een mooie rit van ruim een uur kwamen we hier aan. Daarna zijn we meteen naar het strand gelopen. Een mooi breed strand, maar helaas weinig te eten of te drinken. Gelukkig kwamen we en klein hotelletje met restaurantje tegen. Jammer dat alles wat wij wilden hebben, op was, maar uiteindelijk hebben we prima gegeten.

Canggu: super leuke plaats met veel leuke tentjes

Zaterdag zijn we naar Canggu gereden. Veel over gehoord en gezien. Canggu is het surfersparadijs, de plaats voor hippies en voor veganisten, gezondheidsfreaks en andere hippe en “anders denkende” mensen. In elk geval was de sfeer goed in dit plaatsje aan de kust. Wij hebben een mooie strandwandeling gemaakt. Het is hier wel erg druk, maar gezellig. We begonnen onze strandwandeling met een bordje saté en en bordje tempé… Ja, we wilden koffie, maar dit zag er ook zo lekker uit. Dit was op het strand bij Warung Black & White.

Canggu

Canggu

In Canggu heb je diverse hippe, grote strandtenten zoals Finns en The Lawn. Geen kleine warungs, maar grote strandtenten, met hippe lounge muziek, dure biertjes en waar je van te voren moet reserveren. Wij zijn natuurlijk helemaal hip, dus hebben even wat gedronken bij The Lawn. Zeker even leuk als je mensen wilt bekijken.

Het strand is op sommige plaatsen breed en soms wat smaller, met genoeg plaatsen waar je even een bedje kunt huren. Via de Jalan Pantai Batu Bolong zijn we het dorpje in gelopen. Een lange straat met hotels, home stays, warungs en hippe restaurants. Wij hebben onze lunch bij Old Man’s gepakt. Niet heel erg Indonesisch, maar super leuk om even te borrelen of te lunchen.

Bekijk hier de zonsondergang

Voor een gezonde smoothie kwamen we uit bij Betelnut café. Wij deden even gezond, maar de koelkast stond vol met de heerlijkste taartjes. Hierna zijn we teruggelopen naar het strand. Het is in Canggu namelijk perfect om de zonsondergang te bekijken….. Als het niet bewolkt is…. Toch genoten van het laatste zonlicht op het strand van Echo Beach. Hierna hebben we bij Echo Beach Club een heerlijke tonijn en vis kabab op, vers van de bbq. Hier zitten meerdere restaurants met een bbq, dus keuze zat. En genieten van de happy hour (of zoals ze hier zeggen: we don’t have happy hour we have happy ending), en de zonsondergang.

Zonsondergang in Canggu op Bali

Zonsondergang in Canggu op Bali

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.