Brauerei Päffgen: Kölsch bier drinken in Keulen

Brauerei Päffgen in Keulen

Zin in bier? Dan zit je sowieso in Duitsland natuurlijk goed. Maar in Keulen helemaal want hier komt de “Kölsch” bier. En dat schenken ze heel toevallig in Brauerei Päffgen. Wat is Kölsch bier dan? Het mag in elk geval alleen gebrouwen worden in Keulen. Het bier is van hoge gisting, is licht goud van kleur en van smaak. Je proeft de kruiden in het bier goed.

Brauerei Päffgen in de Friesenstrasse in Keulen is een authentieke Brouwerij waar ze ook het bier nog echt brouwen. Bij binnenkomst zie je dat het bier rijkelijk uit de tap stroomt. De tent is vrij groot. Met een groep vrienden kun je hier prima biertjes drinken en typische Keulse gerechten eten. Dit zijn echte gerechten die bij het bier horen. Kennen wij de bitterballen wellicht, dan kun je hier volledige gerechten eten. Geen culinaire hoogstandjes maar lekker vet voedsel om lekker door te kunnen drinken. Zo staat er Bratwurst mit kartoffeln en Schweinebraten op de kaart. Wij waren met een grote groep en kozen voor de Alter Hollander: Old Amsterdam kaas met roggebrood en een broodje. Prima borrelhapje dus.

Kölsch in Brauerei Päffgen in Keulen

Kölsch in Brauerei Päffgen in Keulen

Luidruchtig

Hoe meer bier er vloeit in Brauerei Päffgen, hoe luidruchtiger het wordt natuurlijk. Mede omdat de glazen onbeperkt worden omgeruild voor volle glazen. Natuurlijk betaal je deze. Maar zolang je niets zegt, worden de lege glazen gewoon omgeruild voor volle, heerlijke, gouden biertjes. Heel makkelijk, je hoeft er dus niet om te vragen. Heb je iemand die geen bier lust of wil je even wat anders, dan kan je kiezen tussen appelsap en aanmaaklimonade, maar dat is wel een stuk lastiger dan gewoon die biertjes bestellen. Dus dan kan je hier beter even niet komen.

Het toilet ziet er netjes uit, maar houd er rekening mee dat je hier wel moet betalen. Ik had geen kleingeld bij me, dus een lieve glimlacht helpt wel, maar dat kan je wellicht niet te vaak doen.

Brauerei Päffgen

Als je in Keulen bent en je wilt je even mensen onder de lokale bevolking, dan moet je zeker een keer naar Brauerei Päffgen gaan. Het bier is lekker en je kunt er lekker bij eten, als je niet te hoogstaande kwaliteit verwacht. De bediening is ook niet super vriendelijk maar doet gewoon zijn werk. Daarnaast is het natuurlijk super handig dat je niet elke keer hoeft te wachten op je biertje: het lege glas is snel genoeg vervangen voor een volle! Dus zeker een keertje gaan kijken hier! Geniet er van…

Advertentie