Geen vertraging

Vandaag moesten we dus vroeg op. We gaan met de trein naar Yogjakarta! Om half 6 zaten we al in de tuin te ontbijten. Dan denk je dat je de enige bent, maar helaas ging zo’n beetje de hele Nederlandse delegatie in Bandnung met de trein. En die zaten ook nog eens allemaal in ons hotel, zo leek het wel.

Om even over 6 uur reden we weg en het lijkt wel of de Indo’s 24/7 eten. Het was al druk op straat (scholen beginnen vroeg), maar de eettentjes stonden ook al te roken op straat. Gekkenhuis, wel heel gezellig.,

Om half 7 zaten we al in de trein. Wij zaten in de “hoogste” klasse: “Eksecutif.” Andere klassen zijn “Bisnis” en “Ekonomi”. De trein was netjes, airo, TV en wordt om het uur schoongemaakt tijdens de rit. Koffie, thee, drankjes en de nasi goreng wordt in deze klasse gewoon naar je toegebracht. De NS kan hier nog wat van leren. Hij rijdt ook nog op tijd. Je tijdt door de bergen, rijstvelden en dorpjes. Super mooi en zeker de moeite waard. De rit duurde echter wel een kleine 7 uur tot aan Yogjakarta. Dit is wel wat lang.Wij gaan er iets eerder uit, we  gaan namelijk eerst naar de Borobudur.

De trein stopt in Kutoarja waar onze chauffeur met de auto (en onze koffers) alweer braaf staat te wachten. In een uur rijden we naar de Borobudur. Ik heb hier wel een beetje naar uitgekeken en het was het zeker waard.

We krijgen een rondleiding door een Nederlands sprekend gids. Ook weer een oud Indonesisch mannetje. Hij verteld alles over de tempel wat er bekend is. Zoals de reliefs die er getekend zijn, de betekenissen hiervan etc. Het is nog steeds niet duidelijk hoe lang men er over heeft gedaan om het te bouwen.

Na dat we alle souvenir verkopers hebben ontweken rijden we met de auto naar ons hotel in Yogja: de culturele hoofdstad van Indonesië met veel jongeren en universiteiten.

We slapen in een super leuk hotel midden in de binnenstad met een mooie binnentuin, klein terras, kijkend op deze binnentuin.

We gaan meteen maar de stad in om wat ayam, telor en tempeh goreng te eten. We hebben in een plaatselijke tent gegeten en het was weer heerlijk.

Na een vermoeiende dag, is het enige wat helpt een goede massage. Voor een kleine € 10 heb je een goede massage van meer dan een uur. Heerlijk!

Tot morgen.

 

Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.