Crater Lake: Wauw 😍

Gisterenochtend (donderdag) zaten we in onze “Cosy Cottage” in Fort Klamath in Oregon. Niet ver van Crater Lake National Park. Aan de overkant van ons erg “cosy” huisje, zit Jo’s Organic Grocery & Deli. Een soort supermarkt. Daar denken we een lekker broodje te kunnen halen, maar helaas is die dicht. We hebben wel een paar ontbijt repen op onze kamer liggen, dus die dan maar eten. In de nabije omgeving is namelijk niet echt iets te vinden. Overigens kan het nog steeds zo in de VS zijn, dat je tientallen km’s geen benzinestation hebt. Altijd rekening mee houden dus. Er is een grotere kans dat je eten vindt, dan dat je benzine vindt.

De weg naar Crater Lake. Links het terrein van onze “Cosy Cottage”

Na deze lekkere repen, rijden we richting Crater Lake National Park. We rijden net 55mph, alvorens we weer in de remmen moeten. Een kleine file omdat er een paar cowboys bezig zijn, de koeien van het ene weiland naar het andere te krijgen. Het duurt even, maar we kunnen daarna weer op weg. Na 15 minuten zijn we in het park.

Crater Lake National Park

Crater Lake National Park bestaat uit Mount (berg) Mazama en het krater meer Crater Lake, dat ontstaan is na een zeer zware vulkaanuitbarsting, zo’n 7700 jaar geleden. Ook Mount Scott is hier te vinden, dat ook het hoogste punt van het park is met zo’n 2722 meter.

In het park heb je veel wandelpaden, maar het park is ook prima met de auto te bezoeken. Hiermee maak je de dan een rondje rondom Crater Lake. Via verschillende uitzichtpunten, kan je dan stoppen om het meer te bekijken. En dat is echt heel mooi.

Crater Lake in Oregon

Het meer is zo’n 592 meter diep en daarmee het diepste meer van de VS en het diepste vulkanische meer van de wereld. Het wordt gevuld door regen en sneeuw. Er kan hier veel sneeuw vallen, een deel van het park is dan gesloten.

Crater Lake in Oregon
Crater Lake in Oregon
Crater Lake in Oregon

Het is wat frisser maar het is merendeel van de dag gelukkig zonnig. Dit levert mooie vergezichten op en ook, zoals je ziet, mooie foto’s. De rit om Crater Lake duurt zo’n 2 uur, inclusief de stops. Hierna rijden we het park uit. Nu toch wel op zoek naar een klein hapje eten.

Uiteindelijk komen we langs Beckies Restaurant in Prospect. Een iets wat tuttig, maar Amerikaans (sorry), restaurant. Het is er druk en we hebben nog net een plaatsje. Dan zal het wel goed zijn. En inderdaad, de burger met blauwe kaas van Bart en de Club Sandwich van Fabian waren erg lekker. Met onbeperkt cola en Sprite (want zo gaat dat hier) spoelen we alles weg. Ze hebben ook “homemade pie”, maar dat hoeft even niet meer…

Beckies Restaurant in Prospect, OR

We rijden flink door. Na ruim 2 uur komen we aan in Californië. We overnachten in een Casino Hotel in Smith River. Het plaatsje ligt aan de Stille Oceaan, we zitten nu dus aan de zee! We wagen geen gokje dit keer. Na ons diner in het hotel restaurant, kruipen we onder de wol.

Uitzicht op de zee

We hebben nog geen hotel gehad waar bij we het ontbijt inclusief hadden. Dus we gaan met een lege maag langs de kust, weer richting het noorden. Maar onderweg stoppen we toch even bij Mattie’s Pancake House om even te ontbijten. Dit is een typisch Amerikaanse ontbijtrestaurant. We mogen plaats nemen aan de bar. Ook hier is het weer erg druk. We krijgen meteen twee volle mokken “Americano” koffie (ook onbeperkt) en een glas ijswater. We kiezen voor de blueberry pancakes en ei met bacon, spinazie en hash browns, een soort rösti.

 

Mattie’s Pancake House

We rijden hierna langs de kust via verschillende uitzichtpunten door. We maken onderweg een stop bij Indian Sands. Hier maken we een wandeltocht van zo’n uur door de duinen, bossen en langs rotspartijen. Erg mooi weer!

Indian Sands langs de Oregon Coast Highway
Indian Sands langs de Oregon Coast Highway
Indian Sands langs de Oregon Coast Highway

We rijden verder via de kustlijn en komen langs mooie punten om even te stoppen. Het is gelukkig alweer warmer en de korte broek kan weer aan. Aan de kust staat nog wel een stevig windje, maar het is prima te doen. We stoppen ook bij de Natural Bridges.

Natural Bridges langs de Oregon Coast Highway

We komen door leuke kustdorpen zoals Bandon. Hier stoppen we even voor een New England (ja, dat is aan de oostkust) clam chowder. Dit aten we vaker toen we de oostkust aandeden. Dit is een romige soep van vis, schelpdieren en groente. Erg lekker. Samen met een goed gevuld broodje zalm, kunnen we er tegen aan. We rijden verder via een mooie route, naar onze volgende plaats: Florence in Oregon.

Oregon Sand Dunes nabij Florence, Oregon
Advertentie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.