Nog een week(je) Texas!

We zitten alweer in de laatste week. Dat betekent 2 weken gehad, maar ook nog een week(je) te gaan. Heer-lijk! Het weer is nog steeds erg goed en we genieten volop.

Gisterenavond hebben we nog een lekkere cocktail op. We hebben er ook nog één gratis gehad, omdat we de verkeerde kregen. Dus die mochten we samen delen. Ze waren best sterk, dus altijd een goed begin van de avond. Daarna zijn we naar Domingo gegaan en hebben wat chiquer Mexicaans gegeten. Het eten was erg goed, de bediening wat treurig. Gelukkig kan je dat in de VS goed laten blijken door minder fooi te geven.

Overigens is die fooi hier altijd gedoe. Elke keer als je in een restaurant betaalt (eigenlijk altijd met creditcard, alhoewel tegenwoordig met de nieuwe bankpassen betalen ook mogelijk is), moet je aangeven of je 18%, 20% of 25% fooi wilt geven. Wil je minder geven, dan kan dat, maar moet je weer extra knoppen indrukken. Best een gedoe.

Oktober Fest

Zoals al gezegd, was er dit weekend in San Antonio, Oktober Fest. Nadat we gegeten hadden, hebben we even gekeken in het openlucht theater of dit ook leuk was… Bepaal het zelf maar…

Wij vonden het wel even leuk om te zien, maar we hebben dit verder niet echt meer bekeken. We hebben nog een rondje gelopen over de San Antonio River Walk en zijn daarna lekker naar bed gegaan.

1923

Zoals gisteren verteld, was de weg bij ons afgesloten en stonden er in eens allemaal old timers. Fabian zou Fabian niet zijn om te onderzoeken waar dit voor was:

Dit weekend worden er film opnames gemaakt voor de voorloper van de hitserie “Yellowstone”, genaamd “1923”. Een serie met Harisson Ford. We zijn er op zaterdag nog even langs gelopen, maar er was verder nog weinig te zien.

Filmset voor de serie 1923 in San Antonio

We rijden op tijd weg en rijden naar Mission San José.

Mission San José

Mission San José in San Antonio, Texas, staat bekend als “Koningin van de Missies” vanwege zijn grootte en indrukwekkende architectuur. Gesticht in 1720, was het een belangrijk religieus en cultureel centrum voor de Spaanse kolonisten en de inheemse bevolking.

Mission San José
Mission San José

Het is nu een UNESCO-werelderfgoedlocatie en biedt een boeiende blik op het Spaanse koloniale verleden van Texas, wat het een bijzondere plek maakt om te bezoeken.

Mission San José
Mission San José

Als je in New York komt, de stranden van Californië bezoekt of in de pretparken van Florida in de achtbaan zit, besef je niet altijd de historie van de VS. Erg indrukwekkend dit!

Even relax

De stad is leuk, maar rust is ook leuk. We zitten nu in Rockport, niet ver van Corpus Christi. In een geweldig leuk huis, omgeven door een groot natuur terrein. De hertjes lopen weer langs en de Hummingbirds (kolibri) maken ruzie op onze veranda wie er mag drinken.

Via onze lange oprijlaan komen we bij ons huisje.

Onze eigen oprijlaan

Vanuit onze buitenkamer, omgeven door gaas tegen de muggen, hebben we een mooi uitzicht op de zonsondergang en de hertjes.

Hertjes in de tuin
Advertentie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.