Nog één keertje Texas dan

Ja, daar zitten we met een beetje beteuterd gezicht op George Bush International Airport Houston. De auto is veilig ingeleverd en we zijn door de douane (waarbij Bart nog even een “massage” kreeg van de U.S. Customs and Border Protection beambte: hij werd gefouilleerd). Maar het ging allemaal goed. We mogen Texas uit.

De auto is ingeleverd en pakken de shuttle naar het vliegveld

Nu zitten we even bij te komen van het vroege opstaan met ons “laatste” Amerikaans ontbijt: Bagel met ei en bacon en een Pumpkin Latte koffie.

Laatste Amerikaans ontbijtje

We moesten voor ons doen vroeg opstaan. De wekker ging “al” om 06.45. Even snel douchen en voor de laatste keer kijken naar de zonsopgang (en voor de eerste keer, meestal waren we nog niet wakker).

Zonsopgang vanaf ons huis in Galveston

Donderdag

Gisteren hebben we overigens niet heel veel spannends gedaan. We zijn rustig opgestart en hebben vooral even genoten van ons huis aan het strand. We hebben gerelaxt op ons balkon, een paar keer de zee ingedoken en een gezonde Wallmart salade gegeten aan ons kookeiland.

Wel hebben we ’s avonds lekker gegeten bij Waterman’s. Helaas leren de Amerikanen (of wij) het nooit… We bestellen een voorgerecht en een hoofdgerecht. We hebben het voorgerecht nog niet op of het hoofdgerecht staat al op de tafel. Beetje door eten dus. Het was wel erg lekker. En we hadden een mooi uitzicht.

Mooi uitzicht tijdens ons laatste diner
Klein schaaltje ceviche met tacos

En terug vanuit Texas

En nu dus op de terugweg. We hebben een goede rit gehad vanaf Galveston naar Houston airport. Geen files en de auto inleveren ging voorspoedig.

We hebben een mooie reis gehad… Meerdere mensen (inclusief een ex-collega die in de VS woont) zeiden: wat moet je in Texas? Sterker nog, er waren Texanen die aan ons vroegen: wat moet je in Texas? Het is wellicht een staat waar mensen niet snel naar toe gaan, maar wij vonden het zeker de moeite waard. Anders dan Washington, Oregan of Florida, maar wel lekker Amerikaans.

Onderweg in Texas

Enkele hoogtepunten uit Texas

De auto

We hadden een prima auto, een Mitsubishi Outlander. Niet heel Amerikaans en klein voor Amerikaanse begrippen, maar prima!

Onze auto

De route

Bart heeft een goede route uitgestippeld. Terwijl Fabian reed, keek Bart nog even naar mooie scenic routes. In totaal hebben we zo’n 2.739 miles gereden, dat is 4.408 km. Best veel, maar niet vervelend. Het rijden gaat hier over het algemeen prima en gemakkelijk.

De overnachtingen

We hebben eigenlijk geen slechte hotels of Airbnb’s gehad. Natuurlijk, de één was beter of leuker dan de ander. Maar over het algemeen waren ze prima.

Ons uitzicht in Dallas

Hoogtepunt (letterlijk) was wel ons appartement in Dallas, ons huisje in Fredericksburg (lekker bubbelen op de veranda) maar ook ons huisje in Rockport was super leuk (al die leuke hertjes).

Maar ook de entourage bij The Texan Motel was erg leuk. De kamers waren niet bijzonder, maar het restaurant en de bar (met de hete pepers) was wel erg leuk.

The Texan Motel
Ons huisje in Fredericksburg

Ons hotel nabij Big Bend was ook een leuk hotel. Zeker omdat we daar even lekker konden zwemmen, een bagel met pindakaas konden eten en natuurlijk Big Bend National Park konden bezoeken.

Ons huis bij Galveston, aan het strand, was perfect gelegen. 1 minuut lopen naar het strand en een mooi groot balkon.

Ons huisje in Galveston met een gezond ontbijt

Natuurlijk hadden we ook een aantal hotels die strategisch gelegen lagen, maar niet perse hele leuke hotels waren.

De bezienswaardigheden

Alhoewel de VS en Texas zelf al bezienswaardigheden zijn, is er nog zat te doen in Texas. We hebben mooie steden gezien. San Antonio was echt een leuke stad, net als Dallas. San Antonio heeft een mooie historie en natuurlijk de Riverwalk.

The Riverwalk in San Antonio

Dallas is een grote stad, maar het JFK museum was bijvoorbeeld erg leuk. Een mooie wandeling door de stad is zeker de moeite waard. Net als Fort Worth, wat in de buurt van Dallas ligt.

Fort Worth

De USS Lexington was ook erg gaaf om te bezoeken. Niet aan denken dat je hier een paar weken (of maanden) “opgesloten” zit, maar wel erg gaaf om te zien.

Net als Big Bend National Park. Mooie gebergte, leuke wandelroutes maar ook prima om met de auto door te rijden.  Alhoewel wandelen deze vakantie soms wat lastig ging. Het was erg warm (zo’n 35-40 graden) de gehele vakantie.

Big Bend National Park

Gelukkig was het mooi weer. We hebben geen lange broek aan hoeven doen en de truien bleven netjes in de koffers. De airco is goed gebruikt overal, want dat was soms een welkome verkoeling. Alhoewel soms de airco wel erg koud staat.

We hebben ook erg genoten van Space Center Houston. Het is mooi om te zien hoe “wij” als mens toch maar even naar de maan zijn gevlogen en dat we aan het voorbereiden zijn om naar Mars te gaan.

Eten & Drinken

Jaaaaa…. We hebben veel gegeten en gedronken. We hadden voor de vakantie wel wat voorbereidingen gedaan, dus er kon wat bij. Maar na de vakantie moet dit er weer af.

Fabian heeft vooral genoten van de echte (Texaanse) BBQ restaurants. Met de spareribs en de briskets en een goed biertje erbij.

BBQ in Texas

Maar het vele Mexicaanse eten was ook goed. Naast het Tex-Mex eten (veel kaas en in plaats van mais-, bloemtortillas, hebben we ook echt Mexicaans gegeten. Erg lekker!

Natuurlijk hebben we ook wat supermarkten bezocht. Voornamelijk de Walmart en de H-E-B. Deze laatste is wat uitgebreider en heeft meer vers producten. Maar beide supermarkten zijn enorm…

Alleen “kleine” verpakkingen met cookies
Enorme supermarkten in de VS
Ook zijn er wat wapens te koop

We hebben ook wat hamburgers op. Met en zonder blauwe kaas, met en zonder bacon etc etc. Ook dit jaar waren ze weer goed.

Hamburgers en bier

Het ontbijt werd meestal door Bart verzorgd, als we dat in ons huisje deden. Eitje, bagel, soms wat bacon en een Americano (gewoon zwarte koffie) er bij. Ook lekker.

Fabian heeft nog 2x de BBQ aan gehad en heeft wat burgers, kip en worstjes gebakken. Met een beetje brood, een wijntje em/of een biertje was dit ook erg gezellig.

En nu dan?

Nu dan? Niets meer… We zitten op dit moment in het vliegtuig hier:

Onderweg naar Philadelphia. Tot nu toe een rustige vlucht, maar het kan nog wat wilder worden door orkaan Helena die boven Florida hangt. In Philly stappen we over op onze vlucht naar Amsterdam.

Jaja, en wat  de volgende…?

Ik kijk Bart aan…

We lachen allebei naar elkaar… Maar we willen allebei wel een keer naar Thailand of… Argentinië… of…

We zullen zien!

Bedankt!

Bedankt voor het volgen allemaal. Leuk dat jullie zulke enthousiaste reacties in het blog of via WhatsApp hebben gegeven.

Wij vonden het leuk om te schrijven en natuurlijk hebben we super genoten van deze mooie reis!

Tot volgend jaar!?

Advertentie
  1. Hè wat jammer dat jullie vakantie voorbij is. Ik heb genoten van de verhalen en was verrast te zien wat Texas te bieden heeft. En, niet onbelangrijk, ik zag veel inspiratie voor de volgende buurtbbq😋😉

  2. Guido Al says:

    Mooie samenvatting, van een topreis! Wat hebben jullie genoten. En heel
    Leuk dat wij mochten meegenieten 🙏🏻

    Welkom thuis, op de KUL

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.