Ev’rythin’s bigg’r in Texas

Zo zeggen ze dat in Texas: “Everything is bigger in Texas”, of te wel “Alles is groter in Texas”. Ze doelen daar mee hun auto’s, de huizen, de BBQ’s, de steaks en het landschap… Want het is een wijds landschap hier. Er is heel veel (bijna) niets. Met hier en daar een huis en veel “ja-knikkers” (Ja-knikkers dat zijn Texanen sowieso niet, die zijn erg trots op hun eigen identiteit), om de olie uit de grond te halen.

Olievelden in Texas

Er vertrekken veel (dank je wel voor de info, Oom Frans) mensen uit bijvoorbeeld Californië en andere noordelijke staten, naar Texas. Californië wordt steeds duurder en Texas is erg betaalbaar. Er is veel ruimte, dus de huizen zijn relatief goedkoop. Je ziet ook best veel nieuwe, grote huizen. Daarnaast is het een rijke staat, dis prima vertoeven hier.

Momenteel zitten we in ons hotel MCM Eleganté Hotel in Odessa. Een leuk hotel, en net nieuwe kamers. We hadden ons verheugd op een lekkere duik in het zwembad… Helaas, “Closed for the season”. Dat is balen.

Onze rit naar Odessa in Texas

Vanochtend zijn we op tijd vertrokken. Dit keer hebben we een paar verse broodjes gehaald bij Market Street supermarket. Een mooie supermarket met veel meer verse producten. We laten een paar plakjes kaas en kip er bij snijden, en Bart smeert onze zuurdesem broodjes in de auto. Heerlijk! Wat wil een mens nog meer. Tevreden en happy rijden we weg uit Amerillo.

Heerlijk eigen belegd broodje in de auto

We rijden via binnendoor wegen naar Odessa in Texas. Zoals gezegd, er is veel (bijna) niets. Maar toch hier en daar groen. Onderweg rijden we door verschillende plaatsen met heel grote boerderijen voor melk- en vleesindustrie.

Boerderijen in Texas

Het is een mooie rit, maar de originele natuur is ver te bekennen. Er zijn dus veel boerderijen, olie- en gasvelden en huizen of woonwijken.

We zitten nu even lekker buiten. Het is nu 30 graden, onderweg was het zo’n 35 graden. Door een beetje wind is het overigens allemaal prima vol te houden. Ook zonder het zwembad 😬🤠

Advertentie
  1. Guido Al says:

    Goeiekoper ook dan Pijnacker? Want ik overweeg ook om bier te worden.

    Jammer van dat zwembad, maar wel tof dat ze er water in gelaten hebben. Dan zie je extra goed wat je mist.

    Leuk gevonden: ‘er is veel (bijna) niets’. Past ook bij dat zwembad, want dat water is er wel 🔫

    Ps. ik ben geen fan van Capita beveiliging…

    • Haha! Nou denk dat veel duurder is momenteel hier. En die Capita beveiliging gaan we er uit halen. Dank voor je tip 🤠

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.