Hey Cowboys

Gisteren ging de blog update niet helemaal goed, wil je die nog lezen: kijk hier https://bartenfabianopreis.nl/stadswandeling-door-dallas/

Het is zondag… We beginnen onze dag met een loopje naar Cindi’s NY Deli. Een echte Amerikaanse Diner. Met een hoop eieren, wafels, kaas en grote bakken koffie. We kiezen voor een omelet, maar het is weer best veel. Gecombineerd met een bagel en een (iets overdreven wellicht) halve liter “Amerikano” (normale) koffie, rollen we naar huis.

Cindi’s NY Deli in Dallas
Gezonde Omelet met tomaat… en kaas… en cottage cheese… en sour cream… en gehakt.

Het is zondag dus we lopen via de Thanks-Giving Square even langs de kerk. Een klein kerkje, voor alle religies, met een mooie kapel.

Het dak van de kapel van de Thanks-Giving square

De kapel is vlak achter ons hotel. We poetsen onze tanden en pakken in de kelder onze auto om richting Historic Downtown Grapevine te rijden. Een klein dorpje dat veel wijnproeflokalen heeft, de Grapevine Vintage Railroad en een jaarlijks wijnfeest. Helaas is die volgende week. Maar het is nog wat vroeg voor wijn. De regio heeft verschillende wijngaarden, alhoewel we die niet zijn tegengekomen.

De herfst komt er aan in Grapevine

Met de trein kan je een treinrit maken dat je terug brengt in de tijd… maar die pakken we niet. We drinken een kopje koffie en pakken de auto naar Fort Worth. Eigenlijk nog naar een kleine cowboys plaats daar in de buurt: Stockyard National Historic District. Het dorpje weerspiegelt de oude cowboy tijd. Met cowboys, paarden, rodeos en twee keer per  dag een vee verdrijving. Waarbij de koeien door de straten door cowboys woedt “verdreven” voor de handel.

Stockyard National Historic District
Stockyard National Historic Distric

Het is een leuk dorp. Met heel veel winkeltjes met souvenirs als cowboy hoeden, stierenkoppen, beef jerky, cowboy laarzen, rommel en nog meer rommel. Maar wel leuk om een beetje rond te kijken. Er zijn ook zat barretjes voor een biertje of een whiskey, restaurants en fastfood tenten. Voor elk wat wils. Ook kan je kijken naar rodeo of stierenvechten of kan je zelf op een elektrische stier zitten.

Wij lopen er lekker rond, nemen een “lichte” lunch en kijken zeker ook even naar het veeverdrijven. Erg leuk om te zien maar duurt maar 5 minuten.

Fort Worth

Hierna kijken we nog even naar een optreden van twee cowboys die een schiet gevecht doen. John Wayne is er niets bij. Vervolgens pakken we de auto en rijden naar de stad Fort Worth.

Dallas is de grote stad, maar Fort Worth is de stad met het echte cowboy karakter. Het is een vrij grote stad met onder andere een dierentuin en de Sundance Square. Dit moet een levendig plein zijn, maar er gebeurt niet veel vandaag.

JFK monument in Fort Worth

We lopen door de stad naar de Fort Worth Water Gardens. Een park met watervallen en fonteinen, midden in de stad. Het is er lekker druk, er wordt gedanst en mensen hangen een beetje rond het water.

Water Gardens in Fort Worth

Via dit park lopen we weer terug naar de auto en rijden in 45 minuten weer terug naar Dallas. Om even uit te rusten. Het was weer een mooie dag.

Cowboys in Dallas
Advertentie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kan de volgende HTML tags gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.