Half stok

image

Vandaag is het 9/11 in de VS. De zwarte bladzijde in de VS. Dus vandaag hangen alle vlaggen halfstok in de VS. Als een land trots is op hun eigen land, dan zijn het de Amerikanen wel. Maar geef ze geen ongelijk… Ze wonen in een mooi land. Vandaag zijn we nog steeds in Memphis. Een mooie, gezellige stad. We hadden een leuk hotel, midden in het centrum. Nabij Beale street. Dè straat waar je moet zijn als je van blues of soul houdt. Erg gezellig, maar ook erg veel touristen. Hier is wel waar het allemaal begon… Na een kort ontbijt zijn we richting de Mississippi gelopen. Niet ver van ons hotel. Om de één of andere reden heeft deze rivier iets bijzonders vind ik. Iets magisch. Met de bekende, stalen (spoor) bruggen over de rivier en de grote radar schepen. Op “Mud island” is een museum over de Mississippi. Het eiland bereik je gemakkelijk via de loopbrug of de monorail… Ja Amerikanen kunnen wel eens lui zijn. Het museum is best leuk. Het vertelt over het verleden, er is een radarboot nagebouwd etc. Daarnaast is buiten de Mississippi rivier nagebouwd, inclusief de kronkelingen, aftakkingern, steden en belangrijke bruggen. Op schaal natuurlijk.…

Verder lezen  

Rock & Rolllllll…..

Vandaag zijn we redelijk vroeg vertrokken uit Nashville naar de nieuwe Grand Ole Opry. Gisteren waren wij bij de oude, Ryman Auditorium. De nieuwe country concertzaal is sinds 1974 open, en is een stuk groter. Het ligt ook een stuk uit de binnenstad van Nashville. Hier hebbenm we een rondleiding gekregen en zijn zowel backstage (en in de kleedkamers) geweest als op het podium en in de zaal.

image

De tour is zeker de moeite waard. Je ziet veel, wat voor andere vaak verborgen blijft. Na deze rondleiding van een klein uur, zijn we begonnen aan de mooie tocht richting Memphis… De stad bekend van Elvis en van de Blues en Rock & Roll.

De tocht er naar toe was al erg mooi. Natuurlijk kiezen we altijd de routes, buiten de snelwegen om. Het duurt wat langer, maar je kunt, meestal goed doorrijden en ziet veel meer. Onderweg kan je nog een keer stoppen voor een shake of een ijskoffie. Of beide.

Aan het begin vam de avond zijn we aangekomen in ons hotel Double Tree by Hilton. Goede hotels voor een goede prijs! Even opfrissen en dan maar meteen de

image

stad in voor een hapje en een drankje. Ook hier gebruiken we weer Foursquare om een leuke tent op te zoeken.…

Verder lezen  

Country All Over The Place

image

We zijn nog steeds in Nashville. We hebben geen ontbijt in het hotel, dus we gaan lekker bijtijds op stap. Het is warm, zonnig en dus heerlijk… op Foursquare (Social Network voor hotels, restaurants, cafés en hotspots) kwamen we een leuke doughnut tent tegen, die we zeker moesten bezoeken, op weg naar downtown Nashville. Een simpel ontbijt met een koffie en een doughnut is voor vandaag voldoende.

Na een half uur lopen komen we aan in de binnenstad van Nashville. Nashville staat natuurlijk bekend om de country muziek. We bezoeken de bekende Broadway, waar alle bekende bars zitten waar elke avond (maar ook nu al) live country muziek wordt gespeeld. Het is zondag, dus het is druk in de stad. Mede omdat het American Footbal team Tennessee Titans speelde in het enorme stadion aan de Tennessee river. Wel heel gaaf om op afstand te horen en te zien. Via de Tennessee river lopen we naar de State Capital. Het wordt nu gebruikt door de Goeverneur van de staat Tennessee. Het is voltooid in 1859 en gebouwd door slaven en heeft een belangrijke rol gespeeld in de civil war… Helaas was hij… Dicht.

Na een kort onder onsje met de plaatselijke zwervers, zijn we naar de Ryman Auditorium gelopen (voormalig Grand Ole Opry House ook wel “The Mother Church of Country Music”).…

Verder lezen  

Nooit tegen een kluis trappen

image

Na een goede nachtrust worden we wakker in ons fijne hotel (Double Tree by Hilton) in Chattanooga. Ontbijt “not included” dus richting de stad gelopen.

Volgens de Lonely Planet en tripadvisor.com, moeten we zeker naar Rembrandt’s café voor het ontbijt. En dit was zeker de moeite waard.Met een kleine koffie, zie foto, en een broodje, begin je de dag goed. De mooie wandeltocht langs de rivier is ook de moeite waard.

Daarna zijn we vertrokken uit het hotel, nu naar Ruby Fall… Dit is een grote waterval in de grotten van Chattanooga. De grotten zijn ooit ontdekt en de waterval is vernoemd naar de vrouw van de ontdekker. Op zijn Amerikaans krijg je een rondleiding door de grotten, maar het is echt super mooi. Uiteindelijk kom je bij de waterval… Je moet het echt gezien hebben, maar een foto krijgen jullie te zien.

image

Hierna zijn we naar Lynchburg, Tennessee gereden. Voor de Whisky drinkers misschien wel bekend??

Hier komt de Jack Danniels Tennessee Whisky vandaan. En hier staat ook de fabriek welke gratis te bezoeken inclusief super gave rondleiding. Mr. Danniels begon al op zijn 16e met wisky stoken en later is hij dit ook gaan verkopen. In heel de wereld.…

Verder lezen  

De Tennessee river

Vandaag, vrijdag, zijn we ’s morgens, na het ontbijt, naar Chattanooga gereden. Sharon had een lekker ontbijt voor ons gemaakt.

image

De rit naar Chattanooga was schitterend. Weer mooie wegen door de bergen, langs kleine meertjes. De stad is de vierde grote stad van Tennessee en ligt aan de Tennessee river. Het wordt ook wel de “scenic city” genoemd: de stad met het mooie uitzicht. Het was vroeger het leefgebied van de Cherooke Indianen. Ook hebben er hier tijdens de civil war, behoorlijke veldslagen plaatsgevonden. Gelukkig is de stad nu een stuk vrediger. Na aankomst in ons hotel, zijn we direct naar de “incline” gereden. De is een trein die de stijlste helling ter wereld op gaat, naar de Lookout Moutain. Vanaf dit punt heb je uitzicht op 7 staten… Een soort 3 landen punt dus. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op de stad en het omliggende gebied. Helaas zit er een behoorlijk saai café en souvenirwinkeltje aan de top, niet het bezoeken waard. Op de berg staan we een paar mooie huizen te koop… Hier zouden we graag willen wonen… Hierna wilden we eigenlijk nog naar een andere attractie: Ruby Fall… maar het was al wat laat, dus dat doen we morgen.…

Verder lezen  

Great! Those Smoky Mountains

Inmiddels zitten we in Chattanooga, Tennessee…

image

De afgelopen twee dagen waren we in Gatlinburg en Maryville. In Gatlinburg zaten we dus in ons huisje midden in de Great Smoky Moutains. Genietend van een rustige dag, afgelopen woensdag, hebben we eerst een beetje uitgeslapen. We hebben nog wel enigzins last van een jetlag, dus eigenlijk waren we als nog vroeg op. Vervolgens heerlijk rustig wakker geworden in het bubbelbad. Terwijl de mist wegtrekt, de eekhoorns naast je in de boom zitten, wordt je heerlijk wakker. Mocht je in deze omgeving zitten, is het zeker de moeite waard een cabin te huren. Hetis niet goedkoop, maar een stuk leuker dan de hotels, beneden aan de berg in Gatlinburg of Pigeon Forge. Om bij de cabin te komen, moet je overigens wel een hele klim, de bergen in maken. Probeer wel voor het donker in je cabin te zitten… In het donker is het lastig rijden hier. Zeker ook omdat het ’s avonds vaak mistig wordt.

image

Deze woensdag zijn we aan het eind van de ochtend de Great Smoky Moutains National Park in gereden. Het was erg warm en zonnig… Heerlijk! Via mooie kronkellige weggetjes langs riviertjes en bossen, klim je de berg op.…

Verder lezen  

Bubbelen op het balkon

image

(Er volgt nog een update met juiste foto’s 🙂

Vanochtend, 4 september, heerlijk wakker geworden… De koele, vochtige bos lucht en geur komt door het raam de kammer binnen. Op de achtergrond hoor je krekels, vogels en… de regen. Zachtjes… dat is jammer, maar maakt het wel romantisch in het houten, boshuis. Het is verder doodstil in het huis.

Zoals gisteren verteld, zijn we in een Bed & Breakfast. Eentje die zeker de moeite waard is om een keer te bezichtigen. Langzaam hoor je wat potten en pannen en gelach vanuit de woonkamer en keuken… het is tijd om op te staan. Douchen, gordijnen omhoog en je kijkt zo naar de prachtige bossen en heuvels. Tjah, dan maar naar het gezamenlijke ontbijt. Het moet maar… De tafel staat al vol, de andere gasten zijn er ook al. En het is meteen gezellig. Lekkere koffie met cream…Orange juice en granberrysap. En dan de overvolle tafel met scrambled eggs, country ham, homemade cinnemon bums (kaneelbrood), rosti, corn grit (gemalen mais met kaas), gravy, brood… Tja, we mogen niet veel over eten meer schrijven, maar het was heerlijk. Bart heeft het recept van de cinnemon buns gehad van Margret.

image

Na het onbijt is het tijd om afscheid te nemen.…

Verder lezen