Bestemmingen

Stadstour wandelroute door Amsterdam

Wij waren in Amsterdam op 30 december met het Amsterdam Light Festival… Op zich wel leuk, maar de wandel stadstour door Amsterdam was eigenlijk veel leuker. De route gaat vanaf het Centraal Station, langs Nemo, scheepsvaartmuseum, Hortus Botanicus, Hermitage, de Magere Brug, Theater Caré, door de 9 straatjes en je loopt de gehele Herengracht af. Met eventueel uitstapjes langs het Verzetsmuseum, langs Artis, en de Dam. Een mooie route die zowel ’s avonds als overdag perfect te doen is in een kleine 2 uur: 8 kilometer. Maar eerst even het kaartje van onze route:

Wij beginnen onze wandeltocht op Amsterdam Centraal Station. Ga lekker met de trein naar Amsterdam. Dat scheelt weer een hoop stress waar je helemaal geen zin in hebt op je dagje uit.

Vanuit de hoofdhal van Centraal Station lopen we naar links richting de Oosterdokskade. Je vindt het de DoubleTree by Hilton hotel. Mocht je keer ’s avonds niets te doen hebben dan is de Sky Lounge van dit hotel echt super om een lekker drankje te gaan drinken! Aanrader dus. Via het hotel loop je gewoon rechtdoor over de van der Veldebrug. Wil je even lekker wat drinken in een ongedwongen sfeer? Ga dan links af en steek het water over naar Hannekes Boom.…

Verder lezen